KIMNAR

Torsdag

Idag är Elmis och jag väldigt slöa och ligger på soffan. Vi ska åka in till stan lite senare och hälsa på Linnea på hennes nya jobb. Sen ska vi åka hem till Suss och kolla på henne nya lägis. Sen kommer daddy och hämtar oss efter jobbet. 


Helgen är fullspäckad med besök från mina föräldrar och 30-årsfest hos Suss. 

Känns redan verkligen 100% bättre med amningen nu när vi blandar med ersättning och pumpad mjölk. Skönt att amningsstunderna vid bröstet blivit färre och bättre. Tycker det är mysigt att mata henne med flaska också för jag tycker vi får mycket bättre ögonkontakt än när hon ligger och glor in i min armhåla.

6 veckor

Nu är barnet mitt hela 6 veckor!!! Eller faktiskt 6 veckor och två dagar. Inte illa. Idag har vi varit på BVC och hon vägde in på 4935 och mätte 57,5 cm. Inte illa det heller. Pratade me vår BVC-sköterska om amningen också. Har börjat känna att det kryper i hela kroppen varje gång jag ska amma. Känns inte som min mjölkproduktion räcker till för den lilla giriga bebin. Hon blir liksom tokig när mjölken inte rinner till tillräckligt fort eller när den börjar ta slut. Vilket gör att jag känner mig otillräcklig och som en dålig mjölkproducent.

BVC-sköterskan sa i alla fall en himla smart sak tyckte jag. "Du äger din egen amning!" Det lät smart och bra tyckte jag. Vet inte vem jag känner att jag "måste" amma för. Det är ju bara jag som kan bestämma hur jag vill göra med amingen. Lösningen på problemet budade jag hem i söndags i alla fall och den stavas E L E K T R I S K  B R Ö S T P U M P. Fyfan så härligt alltså. Denna lilla maskin har verkligen gjort mig till en mycket lyckligare och gladare moma. Den pumpar så in i h*lvete snabbt och jag får tid över till att vara glad och trevlig mot man och barn. Plus att vi kan dela på matningarna plus att det känns bra att ge henne av min egen mjölk och inte bara ersättning. Fem plus. Vi ammar fortfarande på morgonen och när vi är out and about, vilket gör att de amningsstunderna blir bättre och mysigare. Verkligen en smart lösning tycker jag. Jag verkligen 100% rekommenderar Medela Swing elektrisk bröstpump.

Utöver amningen som har känts lite knepig känns allting annat jättebra. Vi gör sånadär typiska föräldraledighetssaker som att gå ut och gå och kolla på dag-tv. Min kära sambo har skaffat oss en himla massa bra kanaler nu också så vi kommer kunna njuta av ett stort tv-utbud hela hösten :') True löve alltså. 

Imorgon ska jag och Elmis åka in till stan till mitt arbaiten för att ge min nya vikarie en överlämning. Känns faktiskt SKÖNT (?!) att komma dit, kanske för att jag vet med mig att jag inte behöver jobba igen på minst ett år. Hehe. Min asgulliga björnunge :')Cool mamma och dotter jag vet.Jätteglad skit!Lillmysarn och jag tittar på teve.Storfjärtarn imorse när hon låg och gjorde sig av med sin morgonluft. Trevligt sängsällskap. 
Update
Ska göra en liten snabbloggning medan barnet sover och innan pappan kommer hem från jobbet. Idag har jag och Elmis varit på promenad. Sen har jag tvättat och det var väl typ det. Har försökt att packa också för imorgon ska vi åka till Östergötland! Det är otroligt vad lite saker man får gjort när man har en spädis alltså. Det är ju jättemysigt såklart och jag klagar inte men jag kan känna mig himla låst av att inte kunna städa och greja som jag vill ibland. Har kört en del med selen idag i alla fall så hon kan hänga på mig medan jag plockar och fixar. 

Igår gjorde jag min första barnfria grej (bortsett från när jag var hos barnmorskan i måndags en halvtimme). Andrea fyllde 30 och jag, Anna och Eliza bjöd henne på middag på Surfers. Det var jättekonstigt att åka ifrån Elmis men sen kändes det jättekul att komma ut lite också. Kände mig dock inte orolig över att lämna henne själv med Willis, han är ju trots allt hennes förälder han också. Tror det är väldigt nyttigt både för mig och honom att få vara själva med henne ibland. Jag drack en god drink och en äcklig. Åt jättegod och jättestark mat. Hade jättekul med mina härliga vänner. Kom hem kvart i tolv och då var mina tuttar sprängfulla. Hade såklart lämnat min bröstpump hemma så det var bara att väcka barnet och amma. Nästa gång jag ska hitta på nåt packar jag ner bröstpumpen i handväskan! 

Nu ska vi bada Elmis och sen sova. Imorgon blir det Östergötland och massor mys med bästisar och släkten. Standardställningen i soffan när vi kollar på tv.Trött bebis i selen.Chill bebis kollar på Det okända.Fina kompisar!