KIMNAR

Gomarron gomarron. Du lyssnar på Weiron i ottan och här kommer Ulf Dageby med Whipped Cream
Hej hå här sitter jag och kan inte sova. Typisk grej med min hjärna är när jag vaknar till kanske vid 6 sådär och den går igång på högvarv. Alltså HÖGVARV. Bara nä nu jävlar vi ska baka och så ska vi pyssla och så skulle du ju göra den där grejen på tisdag med henne och sen ska du hämta den där saken och borde du inte tvätta men snälla ska du inte göra lite hemmagjord müsli också och lyssna på den där podden någon pratade om för tre månader sen. Ungefär så. Skitjobbigt att lyssna på en sån hjärna, ungefär lika jobbigt som det var för er att läsa föregående mening, så jag gick upp. I give in. 

I onsdags va jag och träffade min mammagrupp för första gången. Asså det var verkligen trevligt! Hade en massa förutfattade meningar om hur det skulle va och vad vi skulle prata om. Tänkte mig att jag skulle sitta där som ensam ung mamma med massa 43-åriga förstföderskor från Bromma och prata om ungarnas tarmflora. Men jag blev motbesvisad! Det var jättetrevliga tjejer och inget ointressant bajssnack. Ska bli roligt att gå dit nästa gång och kunna träffa lite vuxna människor som också går hemma på dagarna. 

Asså på tal om ingenting men om det finns någon där ute som har fött barn så skulle jag vilja ha en jävla förklaring på VARFÖR jag haft Stockholms jävla blodbad downstairs i TVÅ hela veckor nu??? Alltså. Världens längsta mens??? Nu när jag slutat amma så har den den lille røde kommit tillbaka och det med råge. Det är fucking mayhem där nere. Slutar. Inte. Blöda. Hur länge ska det hålla på? Ska det vara så här nu? Tar min kropp igen för 9 månader av missad mens? Kommer jag ha mens i NIO VECKOR nu?? Vad händer med min kropp? Stopp min kropp!!! Nej men seriöst jag tycker det är skitjobbigt pga kan inte ha tampong för jag glömmer att jag har den inne hela tiden och blöder serri ner en binda på en timme. Tänker att det kan räcka nu. Och jag ska sätta in en kopparspiral också, herregud kommer jag ha något blod kvar i kroppen då? Har ju hört att mensen blir rikligare av den. To be continued....

Ja det var allt från min snurrhjärna för tillfället. Kul för er att få en liten MENSCHOCK också. Hejdå!
 


Kolla den här jäkla gullrumpan då?? Som förövrigt blivit GIGANTISK??? Hjälp var e min bebis? 
Börjar tappa det
Tidsbegreppet alltså, inget annat. Hhaha det börjar bli så svårt att komma ihåg om mitt barn är 10, 11 eller 12 veckor gammalt?? Tror jag börjar med månader nu istället. Hon e 2 och en halv månad nu. 

Igår va vi på BVC och lilla knubbis hade lagt på sig ett helt kilo! Nu väger hon 5935 gram och är 61 cm lång. Majestätisk tjej! Hon fick sitt 3 månadersvaccin också. Det var nog mest smärtsamt för hennes pappa som är spruträdd (förövrigt den konstigaste rädslan tycker jag, jag älskar sprutor haha). Hon grät typ en halv minut sen skrattade hon igen. Glad baby. Hon va lite extra trött igår tror jag och sov typ hela dagen. Men inga andra biverkningar vilket känns jätteskönt. 

Idag är det lördag och Willie jobbar. Jag och Elmis ligger i soffan och kollar på Nyhetsmorgon. Linnea ska komma hit en sväng sen och ikväll ska vi ha en liten middag. Imorgon blir det lite #familyday och jag ska försöka ta med mig mina två bae’s på manifestation på Sergels torg. 

(null)

Lill-Braxen i sin braxpyjamas. 

(null)

Måste sitta rakt och titta på teve nu för tiden. Hennes föräldrar har sån träningsvärk i armarna...
Slutat amma
Nu har jag bestämt mig för att sluta amma! Whaaaat säger ni?? Vilken dålig mamma! Ring socialen hallå?? 

Nej men lite seriöst nu då. Jag slutade amma i förrgår, inne på andra dagen och mina bröst känns som om de ska fullkomligt explodera. Har ju egentligen inte ammat på en månad utan bara pumpat. Elma gillar ju ej mina tuttar längre utan föredrar flaskan pga hon är smart och har fattat att flaskan ger henne mer mat snabbare. Jag har alltså enbart fungerat som en mjölkko som mjölkar ur med den elektriska pumpen fem gånger om dagen. Det kändes inte hållbart. Dels glömde jag bort att mjölka ur hela tiden vilket gjorde att brösten blev sprängfulla hela tiden. Dels tar det orimligt mycket tid att sitta och pumpa ut. Sen så är det jättejobbigt att hålla på och värma mjölk, diska pumpar och ha den konstant överhängande känslan av att mjölken inte räcker till. Förresten så upplever vi att Elma gillar ersättningen bättre, hon blir ju mättare av den. Så jag bestämde mig för att sluta. Bokade in en tid med min läkare på adhd-mottagningen så jag äntligen kan börja med min medicinering. Så kortfattat här är mina argument för att sluta amma om ni tycker det känns förskräckligt gjort av mig:

1. Elma gillar flaskan bättre än bröstet.
2. Jag gillar inte att amma pga kan inte sitta still = jag blir en sämre mamma som stressar upp mig vid varje amningstillfälle. Första månaden kändes det mysigt när vi fortfarande höll på att lära känna varandra, nu är det bara ett ångestmoment, vi gosar ju hela tiden ändå.
3. Elma blir mättare och sover bättre på ersättningen. 
4. Wille och jag kan dela på matningarna, alltså en mycket bättre lösning ur ett jämställdhetsperspektiv.
5. Jag vill inte behöva ha läckande och värkande bröst i tråkiga amningskläder. Jag vill kunna ha på mig en vanlig t-shirt eller klänning utan att behöva tänka på hur bröstet ska kunna lirkas ur på ett bra sätt. 
6. Jag behöver börja med min adhd-medicinering för att kunna bli en bättre mamma som kan fokusera på att ta hand om mitt barn istället för att klättra på väggarna hemma med konstant överenergi.

Om någon har några frågor på det ber jag er hålla dem för er själva. 

För övrigt har jag tänkt ganska jättemycket på en sak. Var på en fest för några veckor sen och då kom det fram att jag hade en 7 veckors bebis hemma. Det lyftes väldigt mycket på ögonbrynen och rynkades i pannorna. "Men va? Vem tar hand om henne då? Hur äter hon?". Eh ja hon har ju en pappa? Jag blir tokig på denna attityd alltså. Bara för att jag är en morsa måste jag väl kunna få ha ett eget liv också. Det är ju ingen, alltså INGEN, som skulle rynka på näsan när en pappa går ut och tar några öl med boysen. Hur kan folk påstå sig vara feminister när det uppenberligen inte gäller mammor och deras liv? Vi är två föräldrar, två stycken som har lika stort ansvar för vårt gemensamma barn, varför skulle vi inte kunna dela på egentiden också? Jag sitter hemma med bebisen 95% av min tid, då måste jag väl kunna få ta mig ut och träffa lite andra människor och få lite nya intryck jag också? 

Blev ett jävla rantande här nu men så kan det vara ibland. Idag har vi en innedag, kollar på dag-tv och sitter i pyjamasen. Det är ju väldigt mys det också. På lördag ska vi på Underbara barn-mässan och sen ska jag på middag hos Suss. Jennifer har vunnit en privat vegansk kock som ska laga trerätters och jag lyckades tigga till mig en plats på denna förmodligen fantastiska middag!Svårt att fatta att det här är samma bebis?? 9 veckor emellan herreguuuu vad tiden går fort och vilka gulliga lår hon har <3 <3 <3 <3