KIMNAR

Lapptäcke/lekfilt
Jag fick feeling och sydde en lekfilt till bebben med lappteknik. Det var sjukt mycket jobbigare än vad jag kom ihåg. Här har ni tillvägagångssätt och resultat: Först började jag med att klippa ut 36 rutor i olika tyger. Jag klippte dem 14x14 cm och sen sicksackade jag alla lapparna, mycket energikrävande. Sen var det dags att lägga ut alla lapparna som de ska vara. Jag la ut dem på ett sätt men gjorde så klart fel efter ett tag när jag tappade orken. Viktigast var ju att varannan ruta blev blå som tur var. 


Sen sydde jag ihop alla lapparna med raksöm. Sex gånger sex rutor blev det. Sen sydde jag på fyra kantbitar som var 14x100 cm.


Sen valde jag att quilta tyget i alla sömmarna för att det ska vara enkelt att tvätta och fortsätta hålla sig fint när bebisen har kräkts på det. Därefter sydde jag på bakstycket som var 100x100 cm, rätsida mot rätsida. Sparade en sida för att kunna vända det rätt, sen sydde jag igen det med raksöm precis i kanten. Blev rätt så nöjd med resultatet faktiskt! Lyckades sy hela klabbet på 4 timmar, så går det när Dampslöjd AB gör jobbet.