KIMNAR

Jordbunden
Här kommer ett tips på en bok jag läst (lyssnat på) i veckan. Det är en östgötsk mystikdeckare typ. Mycket bra för mig eftersom jag är en östgöte med en fäbless för mord. Boken heter Jordbunden och är skriven av Linköpingspolisen Erik Thulin.

Boken handlar om Tilia som arbetar som medium i Linköping, även fast hon inte har några mediala gåvor. I Kisa mördas en 15 årig flicka och polischefen Aron, som även är Tilias morbror, kallar Tilia till platsen för att han behöver hennes (obefintliga) mediala krafter. Snart kommer de båda att undra vad de dragits in. Ingen hade kunnat förbereda sig på vad som komma skulle. Det verkar som om ondskan har vaknat i Kisa.

Sjukt spännande och bra småstadsskildring tycker jag. Speciellt roligt om man känner till trakten tänker jag mig, men funkar också fint om man gillar lite Twin Peaks-doftande deckare med hillbilly-inslag. Jag lyssnade på boken via appen Storytel där den finns som en serie i tio delar uppläst av Eva Röse. Jag tror att den ska finnas att köpa eller låna på bibliotek också, men den är producerad för Storytel i alla fall. Helt klart värt en lyssning tycker jag!