KIMNAR

Hallonglass
Idag har jag varit rastlös som vanligt och bestämde mig för att testa på att göra egen glass. Min största gravidcraving har ju varit glass så varför inte testa att göra egen tänkte jag? Det var relativt smidigt men krävde mycket tålamod (......) innan den blev klar eftersom jag inte äger någon glassmaskin. Glassen blev lite mer isig än vad den hade blivit om jag hade haft en glassmaskin, men jag är ändå nöjd med resultatet. Svårt att misslyckas med glass!

Ingredienser: 
• 500 g hallon
• 4 st små ägg (eller 3 stora)
• 12,5 msk florsocker
• 2,5 tsk vaniljsocker
• 5 dl vispgrädde
• Hallonsylt



Gör så här: 
Om du använder frysta bär, låt dem ligga framme eller tina i mikron så att de blir mjuka. 



Mät upp ägg, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa upp till en fluffig smet med elvisp. 



Tillsätt bären och vispa så att de blir mosade i smeten. Hur mycket bären mosas beror på hur tinade de är, mer tinade hallon = mindre bitar i glassen. En smaksak hur stora bitar man vill ha helt enkelt. Jag tinade mina helt för jag föredrar ganska slät glass.



Vispa grädden ganska hårt med elvispen i en egen bunke. Tillsätt den vispade grädden i hallonsmeten. Blanda till en jämn smet. Klicka i några skedar hallonsylt och rör i på slutet (inte nödvändigt med hallonsylten men jag hade det hemma). 



Häll smeten i en form eller bunke med lock. Ställ in i frysen. 



Rör om i glassen efter ca 2 timmar så att inte alla bärbitar sjunker till botten. 



Frys ytterligare två timmar (eller längre). Sen är det bara att avnjuta sin egen glass. Voilà! Superbra att glassen kan förvaras i minst sex månader i frysen (haha som om det skulle hända). Givetvis går det ju att ha andra bär eller smaksättare i glassen, exempelvis choklad, blåbär eller "bara" vanilj.