KIMNAR

Fem saker jag inte skulle klara mig utan
Tänkte lista fem saker jag inte skulle klara mig utan. Då tänker jag inte främst på de primära behoven luft, mat, vatten och sömn. Tänker inte heller lista de uppenbara sakerna så som min sambo, min familj och mina vänner. Ska helt enkelt presentera de fem materiella ting jag inte kan klara mig utan, ingen rangordning här utan alla är lika viktiga. Here we go! 

1. Kalenderfunktionen i min mobil
Tycker det känns tråkigt att skriva att jag inte kan leva utan min mobil, men utan kalendern i mobilen skulle det inte gå så bra för mig i alla fall. Så fort jag bokar in någonting måste jag lägga in det i kalendern och sätta en påminnelse, annars är det kört. Har även en väggkalender där jag skriver upp allting ifall jag skulle tappa bort min mobil, men onekligen en jäkla smart funktion att mobilen kan påminna en om saker. 2. Kolsyra
Jag är mer eller mindre beroende av kolsyrade drycker. Ibland kan jag få ett sånt kolsyresug att det hänt att jag hällt upp ett glas med c-vitaminbrus bara för att jag behöver bubblor. Nu har vi skaffat oss en kolsyremaskin så jag kan dricka kolsyrat vatten varje dag, sån lyx! Nu såg man ju inte kolsyran i glaset så klart men den är där. Det vita i bakgrunden är vår nya frälsare kolsyremaskinen.

3. Glass
Ingen hemlighet direkt hur mycket jag älskar glass. Skulle ju säkert överleva utan glass men livet skulle kännas himla mycket tråkigare utan. Mina favoritglassar just nu är blåbärsglass och chokladglass. 4. Nagellack
Låter ju väldigt ytligt men nagellack är i princip den enda kosmetiska produkt jag inte skulle klara mig utan. Älskar nagellack och kan inte vara utan det. Har självklart utarbetat en strategi för att jag ska slippa lägga ner allt för mycket tid på att måla naglarna. Målar naglarna en gång i veckan och de håller sig fina en hel vecka. Hemligheten är billigaste baslacket som finns från Depend, två lager med någon trevlig färg från Mavala och sen ett lager med Seche Vive (egentligen tycker jag Seche Vite är bättre för det är ännu mer snabbtorkande). Det här nagellacket har jag haft på mig i snart en vecka och tycker det håller sig fint trots att jag städat, skruvat hyllor, diskat och planterat blommor med det. Snart dags för en ny färg!

5. Frukost
Min frukostrutin är väldigt inarbetad. Äter alltid samma sak. Tre mackor med ost och lite olika pålägg, en frukt och grönt te med mjölk i samtidigt som jag kollar på morgontv. Brödet bakar jag själv och det är skitsmidigt, alla kan göra det och det tar ingen tid. Kan lägga upp receptet någon dag. 

#1 - Soffan

Ok två frågor: vad är skillnaden på seche vite och vive? Kan du lägga upp brödreceptet NU PÅ EN GÅNG?

(Vad bra du blivit på att fota! Way to go)

Svar: Ajemen, Seche Vite är ju den genomskinliga flaskan som man kan måla på DIREKT när man målat på färgen, behöver inte torka emellan alltså. Seche Vive är den blåa flaskan och där behöver man vänta på att färgen torkar innan man målar på. Båda är snabbtorkande men det är lite mer väntande med Seche Vive, den ska också bli lite mer gellack-ish.
Brödreceptet kommer upp i veckan, det är filmjölk i det men kanske finns något veganskt alternativ?

THANK YOU det är objektivet!
KIMNAR

#2 - Ajli Müller

åååh, vilket underbart inlägg. Om jag delar din hemsida kanske jag kan få ta inspiration och göra ett eget liknande? :D Jag älskar också kolsyra, Och glass! YUMMIE!!

Svar: Så kul att du gillade det! Självklart får du göra en likadan, blir jättekul att se vad din lista består av. :D
KIMNAR