KIMNAR

Det här ser jag mest fram emot inför förlossningen
En uppföljare på inlägget "Det här oroar jag mig mest för inför förlossningen" kommer här. Igår var vi på förlossningsföreläsning på BB Stockholm och jag blev så taggad på att föda. Så sjukt långt kvar bara, två månader, jag dööör. Är verkligen nöjd med att vi valt BB Stockholm, hoppas bara på att det finns plats där när det verkligen gäller. Barnmorskan som höll i föreläsningen sa att de inte hade personalbrist under sommaren men jag undrar om det bara var för att lugna oss preggos. Mycket trevligt och fint där i alla fall, vill så gärna dit!

1. Du är 4 cm öppen varsågod att komma in
Det är ju inte säkert att det är just 4 cm öppen som är den magiska gränsen men jag tror ni fattar. Att åka till förlossningen, bli undersökt och sen få komma in på avdelningen, det längtar jag efter. Bara känna att här ska jag föda fram mitt barn och här får jag vara tills hon kommit ut. Tror det är en obeskrivlig känsla, längtar så mycket till det ögonblicket. 


Tänker mig att den här dörren kommer kännas som pärleporten när vi väl får komma in igenom den. Vi var och rekade igår efter föreläsningen och letade oss fram till byggnaden och ingången. Bra att veta var vi ska och sådär kan jag tänka mig. 

2. Nu är du 10 cm öppen bara börja krysta
Andra målbilden är ju så klart när det är dags för utdrivningsfasen och barnmorskan säger att jag kan börja krysta. Ska bli så himla spännande och tänk er känslan av att ha haft ont i så många timmar sen är det bara de där sista kraftansträngningarna kvar sen är det klart. Måste vara helt underbart! Sen när bebisen kommer ut så klart är ju den viktigaste och häftigaste känslan av allt, men det är ju självskrivet. Tänk känslan av "I made this!!!!" så jävla sjukt.

3. Att få se moderkakan 
Har nog förmodligen det konstigaste förlossningsbrevet i världshistorien. Har skrivit att "jag vill ha en ordentlig titt på moderkakan när den är ute". Haha. Vet inte varför med det känns som att då är det över. Bebis är ute, moderkakan är ute och jag kan få beskåda detta som min kropp gjort helt själv. Tycker det är så sjukt spännande att se hur en moderkaka ser ut, hur känns den (får man känna) och kanske hur luktar den haha. Tänk att moderkakan har försett bebisen med allt den behöver i nio månader, den behöver ju lite uppmärksamhet den med innan den åker ner i brännbart avfall. 

4. Brickan
Ja, behöver jag säga det ens? Tror inte det. Igår när vi fick se en bild på förlossningsbrickan på föreläsningen så hörde jag suckar av längtan i hela aulan. Tänker mig att de där torra mackorna kommer vara det godaste jag ätit i hela mitt liv. Wille är jättenervös för att han ska få saltgurka på sin macka, det är hans största orosmoment inför förlossningen tror jag.