KIMNAR

Att vara en ansvarstagande förälder
Igår började jag verkligen tveka på min och Williams förmåga att ta hand om en avkomma. Vi kom på efter mycket om och men att det kanske är en bra idé att vara med i hyresgästföreningen, efter sisådär sex år i den här lägenheten kanske det var dags för William att gå med. Sagt och gjort, vi skulle bara kolla upp vårt lägenhetsnummer och sen anmäla oss.

Vi gick in och ratsitade oss själva och insåg till vår förvåning att vi inte alls var skrivna i vår lägenhet, nähe? Vi hade visst skrivit oss hos våra grannar. Nämen så trevligt! Där fanns fyra vuxna personer och två barn skrivna, två av dem var vi. Vilken överraskning! William har alltså bott hos grannarna i sex år och jag i ett och ett halvt. Så kan det gå. Det blev en liten ändring hos Skatteverket så nu bor vi äntligen i vår egen lägenhet! Känns ju bra och så om man ska ha rätt folkbokföringsadress till sitt barn och sådär i framtiden. 

Andra saker som vi måste kolla upp och göra är bland annat:
Registrera faderskapet hos Stadsdelsförvaltningen. Haha alltså hur förlegat känns inte det, tänker att det hänger kvar sen sisådär 500 år tillbaka då ogifta kvinnor begick en dödssynd om de avlade barn utanför äktenskapet. Stackars vår lilla bastard.
Barnsäkra alla hörn och uttag. Herregud det finns ju så många potentiella dödsfällor i ett hem känner jag rent spontant. Skönt att vi bytte ut all vår el förra månaden så vi har jordad el, tydligen en dödsfälla att leva i ett ojordat hem. Det är ju ingenting man får lära sig i skolan!
• Koppla ur airbagen i bilen
Känns ju som någonting väldigt enkelt att missa. Har vi ens airbag? Hur gör man? Hur vet man säkert att den är urkopplad? Ska vi koppla ur den eller ska vi ha ungen där bak? Många frågor, så få svar. Bilden har ingenting med texten att göra men jag har köpt en ny kamerarem till min kamera, tyckte den var lite mer fräsig än en som det stod Canon på med stora bokstäver. Känner mig lite mindre turistig nu när jag har den runt halsen. Jag och Willie ska på förlossningsföreläsning på BB Stockholm ikväll, det är ju i alla fall på plussidan för vårt kommande föräldraskap. Vi får anteckna noga helt enkelt och lyssna uppmärksamt!