KIMNAR

Min gröna balkong
Igår gjorde jag, Andrea och Anna det roligaste vi vet – åkte till Ikea och Plantagen! Jag köpte på mig massor nödvändigheter inför avkommans ankomst samt växter, växter och åter växter. Idag vaknade jag tidigt och nästan sprang ut till balkongen för att plantera. Här ser ni resultatet:Min lilla djungel. Så fint så jag smäller av med allt grönt, det här är ju verkligen den finaste tiden på året. Synd bara att pollen ska förstöra allting så jag inte kan vara ute. Prisa Gud för regnet som kom igår. 


Köpte en jättesmart balkonglåda till mina örter som jag planterat om nu. Köpte en stor rosmarin också högst upp till vänster, så prydligt. Köpte en liten buske med mormorshallon på Plantagen, hoppas att de ska trivas i kruka men jag tror det ska gå bra i alla fall en säsong. Lavendel köpte jag också, luktar ju så jäkla gött. I de små krukorna framför har jag satt citronkärnor, har fått en liten liten grön grodd på den ena så jag hoppas att det tar sig, vore ju så kul!Så mysigt. Måste komma ihåg att fixa blomvakt bara tills nästa vecka då vi är bortresta... Köpte även en ny discokaktus. Alltså älskar dessa! Den till vänster är mitt senaste tillskott. Så skojiga!
Konstiga tankar jag fått under graviditeten
Tänkte ta upp lite konstiga saker som rört sig i mitt huvud under graviditeten. Så sjukt egentligen att allting cirkulerar kring graviditet när man är gravid. Jag menar det går ju inte mer än 1 minut utan att jag tänker på någonting som har med graviditet att göra. Smart av hjärnan att göra sig förberedd på att det ska komma en bebis och ta upp all min tid resten av livet typ. Här kommer i alla fall lite konstiga tankar jag fått under graviditeten.

Att bebisen egentligen är en kattunge.
En ganska irrationell tanke som dök upp någon gång kring första ultraljudet. Tyckte mer att fostret såg ut som en liten kattunge eller häst på bilden, vilket fick tankarna att skena iväg. Tänk om jag inte har ett människobarn i livmodern? Tänk om det är en liten ponny eller en katt? Inget fel med det egentligen för jag gillar både hästar och katter. Men ja, en ganska konstig tanke helt enkelt. Kan ju ha att göra med att de flesta däggdjursembryon ser nästan identiska ut på ett tidigt stadie, spännande tanke i alla fall.

Att vi ska krocka på väg hem från BB.
Vilket antiklimax! Drömmer om detta typ varje natt. Att vi har en för osäker bil, att vårt babyskydd går sönder bara jag lyfter upp det, att någon kör in i oss, att vi voltar med bilen och både jag och Wille dör och bebisen måste klara sig själv?!! Också en väldigt irrationell tanken men tänker att detta kommer bidra till att jag tvingar Wille att köra i 10 km/h hela vägen hem från förlossningen. Better safe than sorry. 

Att jag ska råka krysta ut bebisen när jag är på toan.
Känsliga läsare varnas. Tarmfloran blir ju inte direkt vad den varit under graviditeten. Trög mage är bara förnamnet. Så lite järntabletter på det med. Alltså känns det som jag ibland måste krysta ganska hårt för att tömma mig. Kan då få totala tvångstankar att nu jävlar kommer jag skita ut ungen. Vilket orättvist sätt att få börja livet, i en toalett. Men sen vet jag ju såklart att det inte är riktigt praktiskt genomförbart, ändå gnager den tanken ca 1 gång om dagen.  

Att det ska vara en bebis till där inne som har gömt sig bakom den första.
Vet inte vad min totala skräck för att få tvillingar bottnar sig i. Men TÄNK er själva. Om vi nu har ställt in oss på att det ska komma ett barn och så kommer det TVÅ. Nähäe ni. Förstår ju att chansen är minimal att det skulle gömma sig en till där inne, men tanken har slagit mig. Oj vilken överraskning! 

Att jag kanske inte ens är gravid. 
I alla fall i början tänkte jag väldigt mycket på det. Tänk om jag inte är gravid? Tänk om jag bara är allvarligt sjuk och kräks hela tiden. Nu är det ju ganska påtagligt men ibland börjar jag tänka att magen kanske bara är en jättestor cysta som rör sig och växer i en rasande takt? Väldigt konstig men ändå legitim tanke. 

Tänk om bebisen får Williams buskiga ögonbryn och min jättenäsa?
Tror att alla tycker sina egna barn är gulliga så klart och att oron för att få ett fult barn är väldigt vanlig om än helt irrelevant. Jag har börjat tänka på hur synd det vore om barnet om hon fick alla våra mindre vackra sidor. Tillexempel Willes unibrow, min breda näsa, Willes obefintliga läppar, min korta kropp etc etc. Alla dessa sidor är ju såklart fina på oss var och en, men om de plussas ihop och hamnar på en stackars människa kanske det känns lite väl övermäktigt. Tänker mig också att det nyfödda barnet har ett vanligt bebisansikte men med jätteögonbryn och vuxennäsa, typ så här:Stackars Elma, pray for her. 
Mjölby bubbelklubbs årsmöte
I lördags åkte jag och Willis ner mot Finspång och Jons föräldrars sommarstuga aka Mjölby bubbelklubbs högkvarter – Kilnäset. Jag höll på att dö av värmeslag i bilen på väg ner, hade fullt drag på ac:n och öppna fönster i den mån det gick men fick ändå sitta i bikini pga extrem värme. Ska bli en kul sommar det här hehe. 

Vi kom fram till idyllen utanför Finspång runt sju på kvällen och möttes av våra gulliga Mjölbyvänner. Där blev det grill, drinkar, musikquiz, solande och badande. Mycket nöjd med vistelsen. Fem av fem!

Efter en varm dag i Kilnäset åkte vi in till Norrköping för att fira min mamma som fyller år nästa helg samt kombinerat med lite mors dag-firande. På väg hem till Stockholm fastnade vi i kö utanför Södertälje som vanligt, tog typ två timmar längre än vad det brukar. Kul. Här kommer bilder från helgen. Min modell-bae tyckte det var kul att besöka Finspång för det hade han aldrig gjort. Han tyckte det var speciellt kul att sjön vid stugan hette Bönnern. Vi satt och slappade i skuggan medan det tillreddes mat på grillen. Robin hade bränt sig lite under dagen...Emelie fick lite födelsedagspresenter för hon hade fyllt 28 år i veckan. En guldpalm och bubbel passande nog. Kalle flexade musklerna. Sen dukades det upp med grill så det stod härliga till. Vi högg in! Så smarrigt! Vi hade dock misstagit oss och använde socker istället för salt på maten, det blev en udda upplevelse.Maaat.Sebbe var nöjd med maten. Jag fick mat mellan tänderna som vanligt och min hjälpsamme man försökte få bort det. Sen satte vi oss och loungade på soldäcket. Kollade ut över en magisk solnedgång.Drack superfina och goda drinkar som Robin hade gjort. Eller ursäkta "byggt". Kalle var obehaglig som vanligt. Igår vaknade jag ca 3 timmar före alla andra och kom ut till den här idyllen. La mig och drack mitt morgonte i den här lille solbädden. Sen blev det ett litet döpp för mig. Årets första! I Bönnern! Sen serverades frukost med nybakade scones och sjukt stor vattenmelon. Därefter blev det mer bad och sol. Tror jag badade fyra gånger totalt, inte dåligt för att bara vara maj månad. På eftermiddagen blev det mulet och lite regn till och med. Jag prisade Gud för det var precis vad min pollenallergi hade längtat efter. Vi åkte in till Norrköping för att fira den här gulliga mamman som fyller 50 nästa vecka. Hon fick ett fränt halsband av släkten. Jag åt mitt livs första plankstek. Hade nog lite för höga förväntningar på plankstek för jag tycker det är det enda folk pratar om ibland. Det var ju bara potatismos och sås i princip? Det blev mycket bebisgos eftersom min lille kusin Enok var med på kalas. Moster (ja det blir ju hans faster då) och Enok gossade. Jag fick också lite bebisgos. Känns så mysigt att hålla i en liten bebis och kan inte vänta tills jag får min egen! Idag är det bara två månader kvar. Så kort tid! Nu ska vi till barnmorskan och se hur avkomman har det. På återseende!