KIMNAR

Sommarlistan
Igår blev det min första bloggfria dag sen jag började blogga igen. Var så otroligt trött igår, alltså verkligen. Behövde ta tre powernaps under hela dagen för att ens orka dammsuga lägenheten. Idag ska vi åka till Östergötland på lite semester, blir borta i lite mer än en vecka. Ska bli mycket trevligt, hoppas att det blir lite fint väder också. 

Jag tänkte att jag skulle bjuda er på en Sommarlista som jag hittade på Ljuva Julias fantastiskt fina blogg. 

Vad har du för planer i sommar?
Det blir en relativt lugn och tråkig sommar tror jag. Vi ska vara i Östergötland större delen av juni för att träffa släkt och vänner. Planerar att bada, sola, åka till sommarstugan, grilla, göra små utflykter till Gränna och Vadstena typ, kanske kolla på några hus från Hemnet. I juli ska vi hålla oss hemma i Stockholm pga den stundande förlossningen. Då tänkte jag försöka checka av lite grejer som jag tänkt att jag velat göra länge bland annat åka till Sigtuna, åka till massor olika slott, besöka Rosendals trädgård, gå på konsert på Grönan och åka till Willes mamma lantställe. Förra året var vi på Drottningholms slott, i år vill jag spana in Ulfsunda, Rosersberg, Gustav III:s paviljong, Gripsholm och Tullgarn. Får se hur många jag hinner med. Anmäl er frivilligt i kommentarerna om ni vill vara min utflyktspartner!

Vad ska du göra på midsommar?
Har faktiskt inte planerat någonting än men vi ska vara i Östergötland i alla fall. Tror det blir stugan tillsammans med släkten på lunchen och sen åka och träffa vännerna i Mjölby på kvällen.

Vilken är din bästa sommarfrukost?
Vattenmelon, jordgubbar, nektariner, helst all frukt som finns. I solen utomhus. 

Hur länge ska du vara ledig?
Hela sommaren hihihahahhoho. Och sen ett år till pga föräldraledighet. 

Bästa badstället?
Som inbiten Östgöte måste jag ju säga Vättern, finns massor fina badplatser både djupa och långgrunda. Annars tycker jag om att bada i Visjön vid vår sommarstuga. I Stockholm får jag väl säga Solviksbadet eftersom det är det som ligger närmast oss.Här badar jag, min lillebror och William vid vår sommarstuga. Så fint och mysigt. 

Bästa sommarlåten?
Oj svårt, har ingen sån sommarlåt som bara känns aaa sommar. Kanske introt till Sommar i P1, alltså Sommar, sommar, sommar med Sveriges radios symfoniorkester haha. 

Vad kommer du ha på dig i sommar?
Det jag kan komma i... Börjar känna mig så otroligt stor nu, igår skulle jag ha på mig min favoritklänning när jag skulle ner och handla då jag upptäckte till mitt förtret att den var ett linne numera. Blir väl långklänning. Mestadels bikini om det blir varmt. 

Bästa sommarstället?
Sommarstugan helt klart. Eller den Östgötska slätten över huvud taget, med blåklint på alla fälten herregud nu börjar jag nästa böla. Emelie som fiskar vi sommarstugan i solnedgången. A ni fattar ju varför det här är bästa stället. 

Vad kommer du äta i sommar?
Det blir väl mycket grill som brukligt är på sommaren. Och färskpotatis. Mycket frukt och glass. Ska grilla ananas också för det gjorde vi i Kilnäset förra helgen och jag kände ba att det här är ju fan 100% gott. 

Vad kommer du dricka?
Blir alkoholfritt bubbel från Richard Juhlin, alkoholfri öl (inte Mariestad eller Heineken för den smakar prutt), kolsyrat vatten och när bebisen har kommit kanske en riktig öl. 

Vad ska du läsa i sommar?
Läser ju oftast med öronen eftersom jag inte kan koncentrera mig när jag ska läsa med ögonen. Så det blir ljudböcker. Just nu håller jag på och lyssna klart på Kepler-böckerna, är på Stalker. Sen så ska jag försöka läsa Att föda av Gudrun Abascal samt en bok som heter Evig natt som ska vara en arktisk spökroman. 

Vad ser du fram emot?
Såklart att bebisen ska komma! Men förutom det ser jag fram emot sol och värme, ligga i skuggan och lyssna på Sommar i P1, äta glass och bada. 

Hur vill du minnas sommaren?
Som en lagom varm sommar då jag klarade av att ta det lugnt och vila upp mig inför förlossningen, sen blev jag förälder. Typ. Kommer ej åka till Blå lagunen på Ekerö i alla fall denna sommar. Även om det ser fint ut på bild och var härligt så är det nog en alldeles för stor möda att ta sig dit och stå ut en hel dag som höggravid. 
#1 - Ajli Müller

Tack för länken och den såååå fina beskrivningen <3 Jag förstår att vissa av svaren förändras när man väntar barn i sommar, såååå roligt för er :D

Svar: Ja det blir lite andra planer när det ska komma en bebis, vi hade egentligen bokat in en tre veckors resa till USA men den fick vi ställa in. Bebis väger ju såklart högre :D
KIMNAR