KIMNAR

Dagen D är här
Nu är BF-dagen här. 29 juli som jag haft som mål i 9 (eller 8) månader. Det känns som om det är noll bebis i sikte dock. Har haft lite molvärk två dagar och nätter i rad men nu på morgonen är det helt borta. Har förlikat mig med att det kommer bli en augusti-baby och att jag kommer gå över tiden. Känns faktiskt lite lättare nu. Inte viktmässigt dock eehehe. Men jag vet ju att bebisen kommer komma ut och inom två veckor i alla fall så är hon utanför magen. 

Har fått tid för hinnsvepning på tisdag morgon. Jag hoppas att det går att genomföra och att min kröpp är så pass mogen att det kanske kan starta igång nåt. Har ångrat mig lite angående igångsättning, känns såklart som det bästa om det får börja av sig självt, men vi får se hur det står till med psyket om några dagar. 

Haha sjukt när vi var hos barnmorskan i torsdags och hon skulle klämma och känna lite på magen. "Jaa alltså det är ju inte en jättebebis, 4 kilo men inte 5 i alla fall." Tycker 4 kilo känns ganska så jättebebis för mig men tackar för den. Ska bli kul och se om hon har rätt!

Den här månaden har varit topp tre värsta i mitt liv i alla fall. Den har känts som ett år, fattar inte att det snart är över. Har köpt hem motivationsostar och lagt cavan på kylning tills vi kommer hem från BB. Fyfan vad jag ska njuta! Så här ser den lille gravidappen ut idag i alla fall. 100% klar baby. Så sjukt!
Det kommer aldrig va över för mig
Herregud. Kan inte fatta att jag sitter här. Fortfarande gravid. Vad i hell?? Varje dag känns som en lååååååång transportsträcka. Går bara och känner och väntar och känner och undrar. Ska det någonsin dra igång? Jag har ju fortfarande två dagar kvar till beräknat datum men vafan hur jävla nödvändigt ska det vara att stanna kvar där inne tills dess???

Nä jag vet faktiskt inte vad jag ska säga. Tror aldrig det kommer komma någon bebis. Är säker på att jag kommer vara gravid om en månad. Och om två. Och tills jul. Fyfan. Gud hjälpe mig är verkligen desperat. 
 
Husmorstips mottages vänligen
Nu har jag faktiskt testat allting för att sätta igång förlossningen och kan konstatera att ingeting funkar. INGENTING. Här är listan på de huskurer jag testat, om någon har nåt mer att komma med så var god lämna en kommentar: 

Varning för att vissa saker kan låta lite äckliga!
 • Hallonbladste
  Har druckit hallonbladste sen vecka 35 nu. Det ska ju i sig inte starta någon förlossning men ska hjälpa livmodern lite på traven och ge mindre avslag efter förlossningen, eventuellt en smidigare förlossning också men det undrar jag. Smakar ej så gott men man vänjer sig. Med lite honung i funkar det fint. Noll sammandragningar av det och inga andra tecken på att förlossningen ska dra igång efter att ha druckit denna blaskiga dryck. 
 • Gå i trappor
  Kan väl inte säga att jag ägnat mig åt den här aktiviteten överdrivet mycket men går ju lite i trappor varje dag när jag springer upp och ner till lägenheten. Inga känningar av det i alla fall. Får väl ge mig ut och hitta en jäkla monstertrappa och springa upp för helt enkelt. 
 • Ananas
  Åt en hel ananas själv. Resulterade endast i en svullen och svidande tunga. Hade tryckt i mig salt och vinägerchips innan också så munnen var redan som ett öppet sår i princip. Inga känningar enbart lite mer lös i magen än tidigare.
 • Pilatesboll
  Har väl ingen direkt inverkan på att sätta igång en förlossning men har suttit och hoppat på min lilla rosa boll i snart fem veckor. Rätt skönt för ryggen och bebisen ska tydligen ha lättare att fixera sig om man sitter och skumpar. Det har ju min bebis redan gjort då så nu sitter jag mest på den för att det är skönare än att sitta i soffan. 
 • Kopulera
  Alla har väl hört talas om den här "färdknäppen" som tydligen ska vara bra för att få igång saker och ting. Någonting i den manliga säden som sägs stimulera livmodertappen så den ska öppna sig. Rekommenderar ej detta när man är i vecka 39 och snarare har kroppsformen av en val än en människa. Ingen bebis av denna aktivitet men rejäla höftsmärtor, man tackar!
 • Vila
  Det gör jag väl mest hela tiden men på vissa forum ska detta vara den enda medicinen för att starta en förlossning. Har fan aldrig vilat så mycket i mitt liv som jag gör nu men inte känt så mycket som en ynka värk. 
 • Promenera
  Ja det blir ju inga långpromenader så här på slutet men några små hurtiga steg på stan och i diverse matbutiker har det blivit. Inga värkar av denna aktivitet heller, lite ilningar i de nedre regionerna men förihelvete ge mig en monstervärk!
 • Storstäda
  Vi hade storstädning här i söndags. Både fönsterputs och grundlig dammtorkning. Nu kanske jag inte gjorde så jättemycket själv utan det var mest William som jobbade, men jag arbetsledde. Det drog inte igång någon förlossning tyvärr men det är väldigt rent hemma hos oss nu. 
 • Fotmassage
  Har fått fotmassage både av William, mamma och mig själv men ingenting har hänt. Ska köra lite mer idag och trycka på någon punkt som ska sätta igång förlossningen. Trots allt den skönaste aktiviteten på listan för trötta och svullna preggofötter. 
 • "Mirakeldrycken"
  Blandade 1,5 liter varmt vatten med 2 pressade citroner, 4 msk honung, 2 msk riven ingefära och 2 tsk cayennepeppar. Min mamma brukar typ göra något liknande hopkok när jag har ont i halsen. Testade att dricka denna och det resulterade endast i en fin halsbränna. 
 • Stimulera bröstvårtorna
  Låter ju ganska bisarrt men ska tydligen få livmodern att börja arbeta. Har fan stått och gnuggat de där stackarna medan jag duschar i flera timmar men det resulterar bara i en mjölkproduktion utan dess like. Ingen bebis.
 • Akupressur
  Är ju inte utbildad inom ämnet men har hittat några punkter som man ska trycka på. Tycker ej det funkar för mig men det är ju rätt så skönt så fortsätter väl trycka tills ungen kommer. 
Vad har jag kvar att testa?
 • "Förlossningsdrinken"
  Har hört mycket om den här drinken i min favoritpodd Förlossningspodden. Är lite skeptisk till den då den innehåller både alkohol och ricinolja, men ska tamefanimej pröva den i alla fall. Man blandar ihop 20 ml ricinolja med 1 dl champagne, 2 dl aprikossjuice och 1/2 dl mandelmjöl. Låter ju fantastiskt gott. Kommer testa den här på BF-dagen tänker jag. Vilken fest!
Idag har vi varit inne på förlossningen och jag har i princip blivit lovad att få en igångsättning när BF har passerat. Måste verkligen försöka tänka att om en vecka är det slut. Börjar känna mig riktigt riktigt nedstämd alltså, mår så hemskt dåligt av det här. Kan knappt se fram emot själva barnet utan vill bara sluta vara gravid. Läkaren hade förståelse för mig tyckte jag det kändes som och hon sa att jag skulle ringa in nästa lördag för att få en bedömning om igångsättning, med tanke på att jag varit sjukskriven för depression senaste halvåret och har en adhd-diagnos borde det inte vara några problem sa hon. Förstår att det förmodligen inte är det bästa för barnet att bli igångsatt men jag anser att det nog inte är så bra för barnet att ha en deprimerad förälder när man ska starta sitt liv. Jag hoppas verkligen att det vill dra igång tidigare än den 29:e, fyfan vad tacksam jag vore alltså. Lovar mig själv på heder och samvete att jag inte ska behöva gå igenom en graviditet igen på ett bra tag när det här är över!

Kan alla bara skicka all positiv förlossningsenergi till mig och be till förlossningsgudarna att det ska dra igång? <3Tror det kommer känns som när Frodo kastar härskarringen i Domedagsklyftan när den här graviditeten är över. Målbild.