KIMNAR

3 dagar över tiden

Nu på morgonen har jag varit och fått mig en liten hinnsvepning hos barnmorskan. För er som inte är bekanta med vad det är så innebär det att barnmorskan stoppar upp sina fingrar i livmodertappen och "river runt" lite kring barnets huvud för att lossa hinnorna. Hon förberedde mig på att det skulle göra ont men det kändes ungefär ingenting. Besviken. Ta i lite till sa jag och hon rev runt ännu mer. Fick pyttelite molvärk men det är borta nu. Får avvakta och se om någonting händer, i så fall ska det dra igång inom 48 h sa hon. 

Tappen var i alla fall mjuk och "centrerad". 2 cm kvar på den och kanske en halv centimeter till en centimeter öppen. Vad nu det betyder. Men det indikerar väl i alla fall att någonting är på gång. Barnmorskan sa till mig att ringa till förlossningen om det blev för jobbigt och diskutera igångsättning, framförallt pga att jag inte kan använda händerna eftersom dom sover hela tiden. Vi får se hur länge jag står ut. Ska vänta och se om den här svepningen ger något resultat men det betvivlar jag. 

Nu väntar jag på Andrea som sitter fast i kollektivtrafiken. Vi ska äta glass i Ålsten, vi får väl se om hon kommer fram idag eller imorgon...