KIMNAR

Jag åker tåg
Sitter på tåget på väg hem till Östergötland för att hälsa på min familj samt träffa lite kömpisar. Är så överdjävulskt rastlös nu för tiden så jag måste liksom komma ut ifrån mitt hem och få lite omväxling. Har tre hatkategorier av medpassagerare på tåg: 

1. Folk som äter ägg.
Sitter mittemot en person som äter färdigkokt ägg på tåget. But why?? Det luktar ju prutt och man blir kladdig om händerna plus hur gott är det med kallt ägg? (Seriöst nu tog han ett till och sen skriver han på sin dator med äggfingrarna?????)

2. Spädbarn som gråter.
Okej jag förstår att detta är lite motsägelsefullt eftersom jag sitter här ganska så otroligt gravid med en sån bebistyp i magen men alltså skrikiga bebisar på tåg? Har tre stycken i den här vagnen och när en börjar skrika så liksom triggar de varandra. För tillfället är det lugnt men för en stund sen så var det tre barn som panikgrät samtidigt, känns som min hjärna ska implodera. Kommer förmodligen få nytt perspektiv på detta om några månader så ni kan vänta er en reviderad åsikt.

3. Folk som inte sitter på angiven plats. 
Jag har så sjukt svårt för personer som byter plats och sen bara "Ööh är det okej om jag sitter här eller?". Ja vad ska jag säga?? Men eftersom jag oftast bokar en plats som jag vill ha så vill jag gärna sitta på den tack. Har vissa preferenser, måste sitta åt rätt håll och nära ett fönster tillexempel. Om någon ruckar på det här invanda mönstret blir jag galen. Kan inte slappna av på hela resan om jag inte sitter på den plats som står på min biljett. Så okej alla kan bara hålla sig till sig bokade plats i framtiden va? 

Bubblare:
* Folk som hostar och nyser utan att hålla för.
* Folk som pratar högt i telefon.
* Folk som tittar på film/lyssnar på musik utan att ha hörlurar i öronen.Nu ska jag fortsätta störa mig på äggmannen och spädbarnen i någon timma till. Inser ju så klart att jag hade kunnat slippa ganska många av mina störningsmoment om jag hade bokat plats i den tysta vagnen men den var tyvärr fullbokad.