KIMNAR

Det här oroar jag mig mest för inför förlossningen
En vanlig fråga jag får så här mot sista delen av graviditeten är ju så klart "Är du inte rädd inför förlossningen?". Sanningen är att jag faktiskt inte är rädd alls. Vilket är lite konstigt eftersom jag brukar vara en ganska orolig person. Känns lite som att min hjärna har bestämt sig för att vi inte ska oroa oss för det här för då kommer det bli så sjukt jobbigt för oss båda fram tills det är dags. Här är i alla fall de saker som jag är orolig för, men som sagt finns inte detaljen att jag ska klämma ut en unge genom ett litet hål och ha obeskrivligt ont i kanske flera dygn med på listan.

 1. Att vi ska fastna i bilkö när vi är på väg in till förlossningen. 
  Vi bor i Bromma och ska förmodligen föda på BB Stockholm på Danderyds sjukhus (om det finns plats just då det vet man ju aldrig). Från oss till sjukhuset tar det 17 minuter men då snackar vi noll trafik. Det är ju i regel alltid kö någonstans i Stockholm och att vi skulle klara oss skulle innebära en sjuhelvetes tur. Min förhoppning är att vi får åka in på natten så det knappt finns några bilar ute plus jag tänker att det kommer vara i mitten av sommaren och hur många åker egentligen bil då (kanske jättemånga jag vet inte?!?!).

 2. Att någonting ska gå fel och jag inte får den berömda "brickan". 
  I målbilden inför förlossningen ingår ju så klart brickan man får när ungen är ute. Torra mackor, alkoholfri cider och en svensk flagga i trä inburen på rummet av personalen. Min stora skräck är att jag av någon anledning skulle missa den här brickan och att William ska äta upp allt utan mig. Mycket kan ju hända men tillexempel om jag måste in på operation för att plocka bort moderkakan eller behöver göra urakut kejsarsnitt, då kommer jag ju förmodligen ligga på uppvak när brickan borde kommit på tal. Känns lite larvigt att skriva in det här i förlossningsbrevet men det kanske är lika bra att göra det, vill inte missa chansen till min första torra macka som förälder för allt i livet. 

 3. Att vi ska krocka på vägen hem från BB.
  Det här är en seriös skräck alltså! Tänk er vilket antiklimax! Vi har klarat allting fram tills dess men att köra hem ungen utan att utsätta den för livsfara klarar vi inte. Funderar så mycket på detta alltså. Kan vi gå hem? Kan vi ta bussen? Kan vi bara få stanna kvar på sjukhuset tills bebisen är tonåring typ och inte känns lika fragil? Kan jag slå in bebisen i någon form av frigolitoverall? Kan vi bygga en ogenomtränglig luftbubbla som vi kan ha bebisen i som skydd så länge den är skör? Jag har verkligen ingen bra lösning på hur vi ska klara oss, känns dömt att misslyckas. Eventuellt bygga om bilen till en pansarvagn kanske är svaret. Hatar alla stockholmsjävlar som måste köra och hetsa i trafiken så pass mycket! Kan vi sätta upp en såndär EPA-traktor triangel på bilen och bara köra i 30 km/h hem? Poliseskort? Förslag mottages tacksamt.

Kommer den här lelle bilen klara av att köra oss och avkomman säkert hem?!?

Som ni förstår är min hjärna inte av den förnuftiga och klarsynta sorten just nu. Återkommer i ett senare inlägg med vad jag ser fram emot inför förlossningen.
Månkväll och linedance
Igår var jag och mina Mjölbykompisar inbjudna till en kväll i månens tecken toppat med lite linedance. Det var Sofia som tillsammans med hennes härliga mamma Anna hade styrt upp denna spännande kväll. Vi fick massvis med information om astrologi och numerologi, det var så spännande! Sen fick vi jättesmarrig mat och en linedance-lektion som grädde på moset. I det här fina rummet samlades vi runt en tavla med massor spännande astrologikartor på.Det otympliga preggot fick sitta på en specialstol.Trivselteknikern Sofia bjöd på bubbel för att alla skulle komma i härlig stämning.Sebbe och Kalle inbegripna i någon djup analys samt Hedda som lyssnar intresserat på Anna.Försökte ta en bloggig bild.Gulliga kompisar Joni, Kalle och Emelie.Fanns massvis med spännande saker i Annas lokal. Alla möjliga sorters stenar bland annat.När vi hade fått lära oss allt om våra stjärntecken och siffror och gu vet vad dukades det upp massor smaskig vegansk mat. Potatissallad is good for me!Bloggarn tog en bild på sin mat.Innan vi knappt hunnit smälta maten drog linedancelektionen igång! Jag underskattar varje gång jag ska gruppdansa hur otroligt dålig koordination jag har. Klarade av att vara med på två låtar sen fick jag ge upp. Men kul va det!Duktiga danskompisar!Efter den lyckade tillställningen åkte vi hem till Sofia och Sebbe för att mysa lite. Tack för en fin kväll kompisar!
20 saker du inte visste om mig
 1. Jag tycker barn är lite obehagliga och vet inte hur jag ska bete mig i närheten av dem. Det bådar ju gott inför framtiden...
 2. Mina favoritämnen i skolan var historia, religion och bild.
 3. Jag är besatt av mord och seriemördare.
 4. Jag har sju tatueringar och i princip alla är gjorda utan eftertanke och på impuls.
 5. Jag är sjukt snabb på att häva en öl, när jag var i mitt esse kunde jag häva en 33 cl på några sekunder.
 6. Jag tycker det är ganska obehagligt med kroppskontakt. 
 7. Jag skrev min c-uppsats på två veckor och den handlade om Lena Dunham som skapat Girls. 
 8. Jag har aldrig sett ett helt avsnitt av Paradise Hotel. 
 9. Mina favoritchips är salt och vinäger.
 10. Jag tycker att bland det äckligaste som finns är folk som lägger sig med byxor i sängen. 
 11. Jag sover helst på mage vilket har blivit ett ganska stort problem de senaste månaderna med en allt mer utåtbuktande framsida. 
 12. Att shoppa kläder är bland det tråkigaste jag vet. Jag blir så rastlös och tycker det är en helt värdelös sysselsättning. Ännu värre är att följa med någon som ska shoppa kläder.
 13. Jag är väldigt fascinerad av blod och sprutor. Älskar att ta blodprov tillexempel. Raka motsatsen mot en spruträdd kan man säga. 
 14. Jag går aldrig på A-brunnar. Vet ju så klart att det inte skulle hända någonting särskilt om jag gjorde det men har gjort det så länge så det sitter i ryggmärgen. 
 15. Jag har alltid mat mellan tänderna efter jag har ätit. William menar att det är för att jag silar allt jag äter mellan tänderna.
 16. Jag tycker det är jättekul att städa och tvätta, så länge jag får göra det i fred och i min egen takt med någon bra bok eller podcast i öronen. 
 17. Jag hatar att duscha och men hatar också att känna mig snuskig. Jag tycker det är jättetråkigt att sminka mig men tycker om när sminket är på. Det enda jag faktiskt tycker är kul i skönhetsväg är att måla naglarna. 
 18. Jag var över 18 när jag fick mina tolvårständer.
 19. Jag tycker inte om att resa så mycket, speciellt inte att åka på solsemester. Jag är alldeles för rastlös och mår dåligt när jag inte har mina saker omkring mig och inte kan följa mina rutiner.
 20. Jag samlar på koppar och kaffeserviser. Har så många att jag har köpstopp innan vi skaffat ett större kök.